SSL Sertifikası

TÜRKTRUST SSL Sertifikası Nedir?

TÜRKTRUST SSL sertifika hizmetleri ilgili standartlar uyarınca belgelendirilmiş ve tüm yaygın web tarayıcıları tarafından (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari vb.) tanınarak uluslararası geçerlilik kazanmıştır.

Sunuculara verilen bu sertifikalar, istemci yazılımların bağlandıkları sunucuların alan adı doğrulamasının yapılarak sahteciliğin önlenmesini ve istemci-sunucu iletişiminde verilerin şifrelenmesini sağlar.

İnternet üzerinden ödeme yapılan alışveriş sitelerinde, hassas kullanıcı bilgilerinin paylaşıldığı bankacılık, e-devlet ve e-ticaret web uygulamalarında kullanımı oldukça yaygındır.

Güvenli Sunucu Sertifikaları (SSL - Secure Sockets Layer) internet üzerindeki veri iletişiminde güvenliğin sağlanması amacıyla kullanılmaktadır.

SSL protokolü, sunucu tarafında X.509 standardında elektronik bir sertifikanın (SSL sertifikası) kullanımını zorunlu kılar. SSL sertifikasında, sertifikanın ait olduğu sunucunun alan adı mutlaka yer alır.

İstemciden sunucuya bir bağlantı talebinin ulaşması halinde, istemci öncelikle sunucudan gelen SSL sertifikasını doğrular. Sertifikanın geçerliliğinin doğrulanması, istemcinin bağlanmak istediği sunucuya bağlandığından, başka bir sunucuya yönlendirilmediğinden emin olmasını sağlar.

Sertifikanın doğrulanmasının ardından, istemci ile sunucu, sadece o bağlantı süresince ve ikisi arasında iletilecek verilerin şifrelenmesinde kullanılacak bir şifreleme anahtarı üzerinden anlaşırlar. Böylece, aradaki üçüncü kişilerin istemci ve sunucu arasındaki iletişimi izlemesi engellenmiş olur.

Fiyat & Ödeme Seçenekleri

SSL sertifikalarımızla ilgili detaylı bilgi için çağrı merkezimizi arayabilir veya bilgi@turktrust.com.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.

Banka Şube Şehir IBAN
İş Bankası GOP Şubesi Ankara TR42 0006 4000 0014 2410 2711 11
Garanti Bankası GOP Şubesi Ankara TR52 0006 2000 3240 0006 2987 03
Şekerbank GOP Şubesi Ankara TR93 0005 9019 5013 0195 0025 56
Denizbank Başkent Ticari Merkez ve Kamu Finansmanı Şubesi Ankara TR31 0013 4000 0038 4603 0000 03
QNBFinansbank Birlik Mahallesi Şubesi Ankara TR69 0011 1000 0000 0082 2093 85

Ödemelerinizi TÜRKTRUST'ın 5332028 no.lu PTT posta çeki hesabına yapabilirsiniz.

SSL Başvurusu bağlantısına tıklayarak hem on-line başvurunuzu yapabilir hem de başvurunuzun son adımında kredi kartınızla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bizi Tercih Eden Markalar

Sıkça Sorulan Sorular

SSL (Secure Sockets Layer) güvenli sunucu sertifikası sertifikası, bağlanılan web sitesinin kimliğini doğrulayan ve SSL teknolojisi kullanılarak sunucuya gönderilen ve alınan bilgilerin şifrelenerek aktarılmasını sağlayan dijital bir belgedir. Sunucu (SSL) sertifikaları, İnternet ve her türlü ağ üzerinde istemci bağlantılarını karşılayan sunucuların, bağlanan kullanıcılar tarafından doğrulanması amacıyla kullanılır. Eğer sunucuya bağlanan kullanıcı da elektronik sertifika sahibiyse, sunucu bağlantısı sırasında kullanıcının da kimliğinin doğrulanması mümkündür. Bu tür bir bağlantı sırasında istemci ve sunucu arasında güvenli bir iletişim kanalı oluşturulur ve gönderilip alınan bilgiler şifrelenerek transfer edilir. Sunucu (SSL) sertifikaları, özellikle İnternet üzerinde hizmet veren web sunucularının bağlantı güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Bankacılık, e-ticaret ve e-devlet uygulamaları sunucu (SSL) sertifikalarının sık kullanıldığı alanlardır.

SSL sertifikasının 1 ve 2 yıllık seçenekleri mevcuttur.

Süre bitimine bir ay kala sistem otomatik olarak kayıtlı Kurum yetkilisine bilgilendirme mesajı gönderir. Ayrıca müşterilerimiz telefonla ulaşılarak yenileme hakkında bilgilendirilir.

Çalışmış olduğumuz uluslararası standartlar gereği üretilen SSL sertifikaları için süre uzatımı ya da içerik değişikliği yapılamamaktadır. Böyle bir talep durumunda yeni bir sertifika üretilmesi gerekmektedir.

Başvuru ve ödeme bilgileri bize eksiksiz olarak ulaştıktan sonra aynı gün içinde kayıt işlemleriniz gerçekleştirilir. Sonraki adımda, sertifika istek dosyası (CSR) tarafınızca ilgili sunucu üzerinde oluşturulup TÜRKTRUST sistemine aktarıldığında, aynı gün içinde veya en geç ertesi gün SSL sertifikanızın üretimi yapılır.

CSR oluşturma, SSL sertifikası yükleme ve alt-kök sertifika yükleme işlemleriyle ilgili tüm yaygın sunucular için ayrıntılı yardım sayfaları web sitemizin “Yardım” menüsü altında mevcuttur.
Ayrıca, hafta içi 09:00-18:30 saatleri arasında, Cumartesi günleri 10:00-16:00 saatleri arasında 0 850 222 444 6 numaralı müşteri hizmetleri telefonumuzdan veya ssl@turktrust.com.tr e-posta aracılığı ile teknik destek alabilirsiniz.

Talebiniz üzerine, üretim yapıldıktan sonraki bir hafta içinde tarafımızca ücretsiz olarak yeniden SSL üretimi yapılabilmektedir.

SSL sertifikaları başvuru sırasında belirtilmiş olan sunucu adlarına üretilir. Üretimden sonra aynı SSL sertifikası üzerinde ekleme veya başka herhangi bir değişiklik yapılamaz. Talep ettiğiniz değişiklik uyarınca yeni bir SSL sertifikası üretimi yapılması gerekir.

Aynı alan adına bağlı birden çok sunucu için "wildcard" SSL sertifikası tercih etmelisiniz.

İsteğinize bağlı olarak ayrı ayrı SSL sertifikası alabileceğiniz gibi, tek bir SAN SSL sertifikası alarak birden çok sunucu adını tek bir sertifikada bulundurabilirsiniz.

ssl@turktrust.com.tr e-posta adresi üzerinden ulaşabileceğiniz SSL sertifika hizmetlerimizden ilgili SSL başvuru formunu ve SSL sertifika sahibi taahhütnamesini edinerek başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıntılı başvuru bilgileri size müşteri hizmetleri yetkililerimiz tarafından sunulacaktır. Ayrıca, çok yakında TÜRKTRUST web sitesi üzerinden “online” olarak 3 (üç) aşamalı, basit ve hızlı işlem adımlarıyla, müşterilerimizi en az yoracak şekilde hazırlamış olduğumuz başvuru formlarımızı doldurarak, hiçbir evrak hazırlamak zorunda kalmadan başvuru yapabileceksiniz.

Çok hızlı bir şekilde gelişen dijital teknolojiler için artık güvenlik en önemli unsur olmuştur. Bu bağlamda kolay ve düşük maliyetle sunulabilen, ancak kurumsal doğrulama yapılmadan verilen DV SSL (Domain Validated SSL) sertifikaları hem kurum için hem de kullanıcı için kritik bir güvenlik açığı teşkil edebilmektedir. DV SSL, bir diğer deyişle Alan Adı Doğrulamalı SSL sadece alan adının doğrulanmasıyla dakikalar içinde verildiğinden ve hiçbir kurumsal doğrulama yapılmadığından, önemli ve hassas veri transferi gerektiren bağlantılarda kullanılması tavsiye edilmemektedir. Kurumunuzun ve müşterilerinizin güvenliği açısından paha biçilemeyecek bilgi paylaşımları yapılan ağ bağlantılarında, kurumsal doğrulamalı OV SSL (Organization Validated SSL) kullanılması güvenliğinizi önemli ölçüde arttıracaktır. OV SSL sertifikaları, kullanıcının bağlandığı sitenin gerçekten o kuruma ait olduğunu doğrular.

SSL (Secure Sockets Layer) güvenli sunucu sertifikası sertifikası, bağlanılan web sitesinin kimliğini doğrulayan ve SSL teknolojisi kullanılarak sunucuya gönderilen ve alınan bilgilerin şifrelenerek aktarılmasını sağlayan dijital bir belgedir.

DV SSL sertifikaları, doğrulama düzeyi düşük, sadece sunucu adını doğrulayan ve dakikalar içerisinde sağlanan sertifikalardır. Bu yüzden özellikle hosting firmaları aracılığıyla çok düşük fiyatlarla satılmaktadır. Güvenliğin ön planda olduğu ve kritik veri alışverişi gerektiren durumlarda kullanılması tavsiye edilmemektedir. OV SSL sertifikaları, sunucu adına bağlı olarak bu alan adına sahip olan firmanın bilgilerini içerir ve bu bilgilerin hepsi sertifikayı üreten Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS) tarafından kontrol edilir ve doğrulanır. Bu bağlamda DV SSL sertifikalarından çok daha güvenli sertifikalardır. Ortalama olarak 1-2 günlük bir doğrulama süreci sonrasında üretilir. Her ne kadar fiyatları DV SSL sertifikalarından fazla olsa da, sağladığı güvenle karşılaştırıldığında bu fiyat farkı aslen çok makul düzeydedir. EV SSL sertifikaları, güvenlik düzeyi en yüksek olan ve sertifika sahibi firmanın fiziksel, hukuki ve ticari varlığıyla beraber çok kapsamlı kurumsal doğrulama süreçlerini sağlayan sertifikalardır. Bu tür sertifikalarda kullanıcı tarayıcı üzerinde EV SSL sertifikası bulunan bir siteye bağlandığı takdirde adres çubuğunda güvenilir site niteliği taşıyan yeşil renkli bir gösterim belirecektir. Bu da kullanıcılar için yüksek güvenlikli bir siteye bağlandıklarının onayıdır.

Birden fazla sunucu adı için aynı SSL sertifikasının kullanılması ihtiyacından dolayı zaman içinde ayrıca “Wildcard” ve “SAN” seçenekleri de ortaya çıkmıştır. Wildcard SSL, tek bir alan adı için alınabilen ve o alan adının tüm alt alan adlarını kapsayan bir sertifikadır (Örneğin; “*.domain.com.tr”). SAN SSL, birden fazla sunucu veya alan adını (“domain”) içerebilen SSL sertifikasıdır. Ortalama olarak 5-10 farklı sunucu adını içerebilir.